Літературний ранок «Рідна мова моя, поетична й пісенна».

   Рідна мова — це мова дитинства, мова казок і пісень, мова землі й трави, що вибивається з цієї землі, мова золотої бджоли й вишневого цвіту, над яким вона в'ється.  Мова єднає між собою різні покоління людей, вона передається як заповіт, як найдорожча спадщина.
   Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Бібліотека – філія для дітей смт. Королево разом з учнями 5-А класу Королівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та вчителем-методистом Токач В.І. провели літературний ранок «Рідна мова моя, поетична й пісенна».
   Протягом заходу діти ознайомилися з цікавими фактами про українську мову, висловами відомих людей про мову, книжково – ілюстративною виставкою «Розквітай українська мово, цвітом калиновим!». Поетичним доповненням став вірш С. Жупанина «Рідна мова» продекламував Прокоп Мирослав, «Ой, яка чудова українська мова» - Роман Олександра, «Рідна мова в рідній школі» - Забелін Віктор. Повідомлення про Петра Яцика – Регецій Анастасія, повідомлення про Нестора Літописця – Дубровка Юлія. Найкращими ілюстраціями до книг української літератури порадували: Егреші Ніколетта – (ілюстрація до казки «Старий Хуха – Моховинка», до казки І. Франка «Фарбований Лис» Лемак Кароліна, до легенди Регецій Анастасія, Піпаш Іванна, ілюстрації до розвитку мови, цікаві твори-описи Майора Максима та Регецій А.  Неабиякий інтерес викликали у дітей інтелектуальні ігри «Так чи ні?», «Мовознавчі загадки», конкурс «Редактор» та інш. За допомогою ігор діти закріпили знання української мови та дізналися багато цікавого про неї, а бібліотека отримала нових користувачів.






Коментарі