«Створюємо інноваційний культурний продукт від «Українського культурного фонду».


В рамках програми «Створюємо інноваційний культурний продукт від «Українського культурного фонду». Виноградівська центральна районна бібліотека впроваджує проект «Найміцніший кордон – державна мова». В реалізації проекту бере участь і бібліотека – філія для дітей смт. Королево. Протягом травня -жовтня 2019 року в бібліотеці проводитимуться інформаційно -просвітницькі заходи, заплановані в рамках проекту. Головна  їх мета – створити відповідні умови для заохочення вивчення та спілкування українською мовою представників нацменшин.
Діти в бібліотеці отримують  об`єктивну  та  повну інформацію про мовну політику достовірну інформацію в усіх сферах, насамперед пропаганді української мови  як складової одиниці в розвитку національної культури.
1 червня для учнів Королівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. з числа представників нацменшин у бібліотеці-філії для дітей смт. Королево  відбулось відкриття літнього читацького марафону «Книга збирає друзів» який триватиме потягом літніх канікул.  В цей день для користувачів бібліотеки був презентований Центр української культури», де презентовано книжково -ілюстративну виставку «Читай українське, дивись українське,  слухай українське» доповненням до якого слугує оформлений поруч міні-музей.





Коментарі