Тиждень українського кіно


З метою формування позитивного іміджу, популяризації української культури, мови та мистецтва, поширення інформації про  безмежні ресурси та потенціал України з 7 по 11 серпня у бібліотеці-філії с. Тисобикень для представників нацменшин пройшов Тиждень українського кіно з подальшим обговоренням в рамках реалізації проекту «Найміцніший кордон – державна мова» від  Українського культурного фонду. 
Адже українське кіно – це один з інструментів, що сприяють самоідентифікації наших співвітчизників, а  розуміння того, ким ми є – критично необхідне для будівництва самостійного і успішного майбутнього.
           В рамках Тижня українського кіно демонструвались такі фільми:
          7 серпня  «Іван Сила» — український дитячий художній фільм режисера Віктора Андрієнка. Знятий за книгою Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу».
           8 серпня фільм «Сіроманець» за  мотивами  повісті М.Вінграновського «Сіроманець»
           9 серпня «Тара́с Бу́льба —  драматичний фільм 2009 р. режисера Володимира Бортко, знятий за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя.
           10 серпня фільм «Наталка-Полтавка» створений за однойменною п'єсою Івана Котляревського. «Наталка-Полтавка» -український художній фільм режисера Івана Кавалерідзе.
         11 серпня  «Гуси лебеді летять...» - український художній фільм, екранізація однойменної повісті Михайла Стельмаха.
        Зав. бібліотекою-філією у ролі модератора перекладала  незнайомі вислови фільмів з української на угорську мову.  Глядачі позитивно сприйняли українське кіно – залишаючи схвальні відгуки, задавали питання а деякі з них  висловлювали інтерес до української історії та культури. Багато для кого з відвідувачів тиждень  українського кіно значно розширив знання про Україну та навіть зламав ряд стереотипних уявлень про неї. 







Коментарі