Підсумок читацького марафону «Книга збирає друзів»

6  вересня  в рамках реалізації проекту «Найміцніший кордон-державна мова» від Українського культурного фонду для учнів Королівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. з числа представників нацменшин у бібліотеці-філії для дітей смт. Королево  пройшов підсумок  читацького марафону «Книга збирає друзів»,  який тривав в період літніх канікул.  
Літні канікули — мрія кожного учня. Багато дітей віддає перевагу активному відпочинку чи комп’ютерним іграм, але, на щастя, є багато й таких дітей, які люблять читати книги і які й влітку не забували дорогу до бібліотеки. Під час літніх канікул у бібліотеці-філії  проводились різноманітні заходи для збільшення інтересу до читання та популяризації української книги, намагалися задовольнити потреби своїх читачів.
Головна мета марафону  -  залучити дітей з числа  представників нацменшин  і не тільки,  до читання  української  літератури, пробудити бажання розмовляти рідною мовою, розвивати творче мислення, уміння аналізувати прочитане, виховувати любов до скарбниць української творчості.
Великою популярністю серед учасників марафону користувалася книжково-ілюстративна виставка «Сторінками улюблених книг» із закликом «Поспішайте прочитати». Книжкові полички містили найпопулярніші класичні твори для дітей та книги сучасних українських авторів. Книжкові новинки захоплювали дітей своїми кольоровими ілюстраціями, великими розмірами та новизною.   
   В рамках проведення літнього читацького марафону дітям було запропоновано взяти участь у фотоконкурсі «Літо з книгою», на що вони з задоволенням відгукнулися. 
 Під час проведення заходу з метою популяризації українських авторів було презентовано книжково-ілюстративну виставку «Книга – це маленьке життя», де учасники заходу мали можливість ознайомитись з новинками літератури  сучасних українських письменників. 
На захід завітала Язиката Хвеська, яка розважала присутніх інтелектуально-розважальними іграми, а саме: „Бюро знахідок”, «Бубликова таємниця», «Упізнай автора», «Дощик народної творчості». 

Переможцями читацького марафону стали: Шаркань Ніколетта, Філип Тетяна, Фодор Андрій, Філип Андріана, які отримали грамоти та подарунки.  По завершенню заходу діти із задоволенням смакували солодощами.





Коментарі